Server
Server Rules
Limba romana   English

Regulament Server B-Zone

 

Toate sancțiunile vor fi acordate conform levelului real al jucătorului (adică se calculează toate punctele de respect ale jucătorului pentru a-i determina levelul).

1. Conturi

Proprietarul unui cont este considerat întotdeauna posesorul adresei de email înregistrate pe cont. Din motive de securitate asigurați-vă că nu pierdeți accesul la adresa de mail de pe cont, în caz contrar contul este pierdut.

 • Afaceri cu Conturi/Bunuri:

Nu sunt permise afacerile sau tentativele de afaceri cu bunuri între serverele RPG (sancțiune: ban 30 de zile).
Nu sunt permise afacerile sau tentativele de afaceri cu bunuri reale pe bunuri în joc (sancțiune: ban 30 de zile).
Nu sunt permise afacerile sau tentativele de afaceri cu gold pe bunuri în joc (sancțiune: ban 30 de zile).
Nu sunt permise afacerile sau tentativele de afaceri de conturi pe bunuri reale sau bunuri în joc (sancțiune: ban permanent fără a putea cumpăra unban din shop).

A doua abatere se sancționează direct cu ban permanent.

 • Securitatea Contului:

Nu sunt permise spargerile sau tentativele de a sparge un cont (sancțiune: ban 14 zile + ștergerea anumitor bunuri).
A doua abatere se sancționează cu ban 30 de zile + ștergerea anumitor bunuri iar de la a treia în sus cu ban permanent + ștergerea anumitor bunuri.

Pentru sfaturi despre cum puteți preveni spargerea contului sau recuperarea acestuia accesați următorul link: click.
Atenție, nu garantăm că vă vom putea ajuta să vă recuperați contul, bunurile pierdute, loguri făcute aiurea, sancțiuni primite și așa mai departe.

 • Conturi Multiple:

Puteți deține mai multe conturi, însă încălcarea anumitor reguli precum: afaceri ilegale, spargeri de conturi, coduri, moduri interzise, bug abuse, reclamă, înșelătorii, limbaj, poate fi sancționată pe toate conturile deținute.

 • Împărțire Conturi:

Împărțirea unui cont cu alte persoane este permisă însă se va face numai pe propria voastră răspundere (atenție la codați și jucători cu interdicție: click).
Împărțirea contului cu un codat sau un jucător care are interdicție va duce și la sancționarea contului vostru plus demitere din gang.
Pentru banurile de minim 14 zile se sancționează toate conturile care împart în cel puțin 3 zile diferite IP-uri comune în ultima săptămână de la data sancționării, au aceeași adresă de email sau la momentul sancțiunii împart IP comun.

Este strict interzis pentru membrii echipei RPG (lideri, helperi, admini) să-și împartă conturile cu alte persoane fără a anunța și discuta situația cu Supervisorul sau Managerul în prealabil. Consecința încălcării acestei reguli este înlăturarea din funcție sau chiar banarea contului dacă e nevoie.

 • Inactivitate:

Jucătorii care nu au minim 5 ore jucate în ultima lună riscă pierderea casei sau a bizului deținut (fără vehicule).
Dacă nu puteți juca vă sugerăm să vindeți proprietățile ca să nu le pierdeți. Nu puteți recupera proprietățile pierdute din cauza inactivității.

2. Coduri, Moduri, Buguri și Reclamă

 • Coduri:

Folosirea pe servere sau deținerea codurilor în calculator, chiar dacă au fost șterse, este strict interzisă (sancțiune: ban 30 de zile).
A doua abatere se sancționează cu ban permanent.
Conturile până în level 5 inclusiv vor primi direct ban permanent. Vom acorda ban IP conturilor banate pentru trollhack și jucătorilor care-și creează multiple conturi pentru a folosi coduri sau pentru a strica jocul celorlalți.

Exemple de coduri:

- coduri care modifică modul în care un jucător trage cu arma, țintește, provoacă daune celorlalți, trage automat, încarcă arma mai repede etc. (aimbot, norecoil/nospread, rapidfire, damage hack și altele).
- coduri care permit vizualizarea jucătorilor ori a numelor acestora la o distanță mai mare decât normal ori prin obiecte (wallhack și altele).
- coduri care modifică viteza maximă a vehiculelor, accelerația, dimensiunea, rezistența, culoarea, componentele (tuning), controlul, integritatea (repair) etc. (speed hack, acceleration hack, drift mods, repair mods, tuning mods, airbrake și altele).
- coduri care permit jucătorului să se teleporteze, să alerge mai rapid, să sară mai mult, să zboare, să se cațere pe clădiri, să folosească anumite animații care nu sunt din scriptul serverului etc. (teleport hack, prototype, parkour, flying cheats, jump cheats și altele).
- coduri care-ți permit să-ți modifici viața, armura, să-ți dai arme etc. (health hack, armour hack și altele).
- coduri care-ți permit să găsești anumite obiecte ascunse în timpul evenimentelor speciale.
- alte coduri care-ți permit abilități care nu sunt integrate în script sau joc.

 • Moduri:

Modurile care-ți aduc un avantaj destul de mare față de restul jucătorilor sunt interzise, joypad inclusiv (sancțiune: ban 3 zile).
Puteți deține orice fel de mod în calculator, atâta timp cât nu-l catalogăm ca și cod (vezi mai sus) și nu se găsește în folderul de unde rulează jocul.
Dacă nu sunteți în totalitate siguri că modul folosit este permis este indicat să nu-l folosiți.

Exemple de moduri permise:
- moduri care modifică ținta doar ca aspect vizual.
- moduri care modifică skinurile doar ca aspect vizual.
- moduri care modifică skinurile vehiculelor doar ca aspect vizual atâta timp cât sunt de aceleași dimensiuni și număr de locuri cu cele originale.
- moduri care corectează sensibilitatea în joc a mouseului.
- moduri care modifică culorile jocului și-l fac să pară mai real (ENB, timecyc și altele).
- moduri care modifică cerul, copacii, clădirile și alte aspecte ale jocului atâta timp cât acestea nu devin transparente, nu se poate trece prin ele, nu rămân copacii fără frunze.
- moduri care modifică vremea sau timpul doar ca aspect vizual (always night/day și altele).
- moduri care schimbă animațiile cu precizarea ca animațiile respective să nu fie mai rapide decât cele originale (să alerge mai rapid, să se rostogolească mai rapid, să sară mai mult și altele).
- moduri care modifică HUD-ul doar ca aspect vizual.
- moduri care-ți permit să te conectezi pe mai multe servere simultan.
- librăria CLEO și extensia Sampfuncs.
- alte moduri care aduc modificări doar ca aspect vizual pentru tine și nu pot fi folosite în mod abuziv față de script.
 
Exemple de moduri nepermise:
- moduri care modifică sensitivitatea în așa fel încât jucătorul să tragă precum ar avea coduri.
- moduri care înregistrează și urmează automat un traseu (route recording și altele).
- moduri care se pot cataloga ca și coduri.
- moduri care servesc la acțiuni abuzive și împotriva scriptului și setărilor originale ale jocului.

 • Controale calculator:

Jucătorii suspectați de coduri, moduri ilegale, afaceri ilegale și așa mai departe pot fi controlați în calculator de către un admin.
Refuzul controlului sau necooperarea completă (/q, crash, oferirea de date false adminului, deranjul adminului în timpul controlului, ori alte situații similare) se sancționează (sancțiune: ban 14 zile + interdicție ganguri).
A doua abatere se sancționează cu ban 30 de zile + interdicție ganguri iar de la a treia în sus cu ban permanent + interdicție ganguri.

Încercarea de a ascunde fișierele interzise (rulare CCleaner sau alte programe, ștergere fișiere când ești luat la control), deținerea de fișiere sau urme de fișiere cu nume de coduri se sancționează ca și cum ați folosi coduri pe server.
Durata interdicției în ganguri este aceeași ca și când ați fi sancționați pentru folosire coduri.

Programe control:
1. AeroAdmin (ultima versiune): download
2. TeamViewer (ultima versiune): download
3. Supremo (ultima versiune): download
4. AnyDesk (ultima versiune): download

 • Bug Abuse:

Exploatarea anumitor greșeli/erori ale jocului sau serverului este interzisă (sancțiune: warn).
Abuzurile grave precum buguri de făcut bani, furat bunuri și așa mai departe se sancționează cu ban 30 de zile.

Exemple de abuzuri:
- blocarea unei taste sau folosirea altor metode pentru a nu primi kick când ești AFK fără sleep, a acumula ore jucate, a lucra automat la anumite joburi (autoclicker și altele).
- c-bug extrem de abuziv precum aici: click.
- folosirea unor animații care-ți permit să nu pierzi HP când te arunci de pe clădiri.
- folosirea unor buguri de textură când ai wanted (sau nu) și te ascunzi de poliție ori de un hitman.
- buguri cu care îți dai unfreeze/untie.
- buguri care-ți permit să omori alți jucători.
- alte abuzuri minore se vor sancționa prin kick la prima abatere, apoi warn.

 • Reclamă:

Reclama intenționată făcută serverelor ce nu aparțin de B-Zone este interzisă (sancțiune: ban 14 zile).
A doua abatere va fi sancționată direct cu ban permanent.
Conturile până în level 5 inclusiv vor primi direct ban permanent.

3. Înșelătorii

Toate afacerile de pe server se vor face prin intermediul comenzii /trade. Afacerile făcute fără această comandă pot duce la înșelătorii și să rămâneți fără bunuri.

 • Cu bunuri:

Înșelarea sau tentativa de a înșela alți jucători cu bunuri este interzisă (sancțiune: ban 14 zile + ștergerea anumitor bunuri).
A doua abatere se sancționează cu ban 30 de zile + ștergerea anumitor bunuri iar de la a treia în sus cu ban permanent + ștergerea anumitor bunuri.
Conturile până în level 5 inclusiv vor primi direct ban permanent.

Atenție, nu garantăm că vă vom putea ajuta să vă recuperați bunurile pierdute. De asemenea nu oferim ajutor în cazul împrumuturilor, neatenției sau nefolosirii comenzii /trade.

 • Fără bunuri:

Înșelarea sau tentativa de a înșela alți jucători prin alte metode care nu implică bunuri este interzisă (sancțiune: warn).
Înșelarea sau tentativa de a înșela alți jucători la evenimente este de asemenea interzisă (sancțiune: blacklist 3 zile).

4. Limbaj

Permitem jucătorilor noștri să se exprime liber, însă fără a folosi înjurături sau insulte grave la adresa celorlalți jucători, pe chaturi globale ori pe chaturile facțiunilor.

Exemple de limbaj sancționabil:
- sugi pula, fmm, morții mă-tii, muie, să-ți moară familia etc.
- diferitele invenții pentru a modifica înjurăturile precum: pu_la, fememe, mu!e etc.

Exemple de limbaj nesancționabil (excepție față de admini):
- ratat, sugaci, handicapat, tâmpit, gras, slăban, idiot, cretin sau alte forme de jigniri ușoare.
- limbajul suficient de bine cenzurat precum: sugi ****, mă ****, te *** etc.
- semne obscene (_|_, _()_ etc.).

 • Civilii:

- level 1-5: kick prima abatere, 30 Minute Mute de la a doua în sus.
- level 6-9: 120 Minute Mute.
- level 10+: 1 zi Ban.

Sancțiunea va crește cu 2 zile în plus la fiecare abatere suplimentară.

 • Membrii facțiunilor:

Vor fi sancționați cu demitere de la prima abatere.

 • Jignirile, insultele sau limbajul vulgar aduse oricărui admin sau serverului:

- jigniri: 120 Minute Mute.
- limbaj vulgar sau insulte grave: ban 3 zile

Sancțiunea va crește cu 3 zile în plus la fiecare abatere suplimentară.

Sancțiunea se aplică doar pentru limbajul adresat în joc sau pe website.
Adminii pot solicita unui General Manager sau Supervisor permisiune pentru a oferi sancțiuni mai mari ca acestea dacă sunt necesare.

 • Spamming:

Este interzis să repetați același mesaj de 6 ori sau să umpleți chatul fără rost (sancțiune: mute 15 minute).

5. Comportament NON-RP

Prin comportament non roleplay se înțelege o acțiune sau un abuz de anumite comenzi care oferă jucătorului în cauză un avantaj nedrept sau altor jucători un dezavantaj semnificativ în diverse situații.

- level 6-9: 30 Minute Ajail.
- level 10+: 60 Minute Ajail.

Exemple de comportament non-rp:
- aruncatul intenționat cu viață puțină în fața vehiculelor trecătoare pentru a acorda wanted șoferilor.
- împingerea vehiculelor de joburi, facțiuni sau personale în mod abuziv (de exemplu pentru a le respawna, pentru a le muta de lângă proprietar/șofer etc.).
- drive-by intenționat cu Monster Truck sau Sandking.
- a sta AFK cu wanted în aer.
- /sleep când ești urmărit de un polițist.

6. Chaturi Globale

Chaturile globale sunt acele chaturi care pot fi văzute de către toți jucătorii de pe server (/ad, /live, /e, /news, /gov etc.).
Nu sunt permise jignirile pe aceste chaturi (sancțiune: warn) și nici insultele grave/limbajul vulgar (sancțiune: ban 3 zile).

 • Live sau Event chat:

Nu sunt permise glumele proaste, batjocura, caterinca excesivă, emoticoanele, semnele obscene, spamul (sancțiune: kick/stopevent).
Adminii pot solicita unui General Manager sau Supervisor permisiune pentru a oferi sancțiuni mai mari ca acestea dacă sunt necesare.

 • Anunțuri publice:

Nu sunt permise (sancțiune: kick):
- anunțuri în numele altor jucători fără aprobarea acestora.
- organizări de evenimente.
- folosirea de emoticoane, prescurtări sau exces de semne de punctuație.
- caps lock excesiv.
- anunțuri la caterincă.
- pentru a contacta unul sau mai mulți jucători.
- pentru a promova diferite canale cu videouri care nu aparțin comunității (atenție la reclamă).
- pentru a vă căuta prieteni.
- semne obscene (_|_, _()_ etc.).

A doua abatere va fi sancționată direct cu warn.

7. Reguli Suplimentare

 • Nickname jucător/clan:

Este interzisă folosirea unui nume la mișto, indecent, foarte asemănător cu al altor jucători/admini, cu tag de clan oficial (sancțiune: rename).
Este interzisă folosirea unui clan name/tag indecent, vulgar, foarte asemănător cu al altui clan, etc. (sancțiune: rename clanului).
Dacă se refuză schimbarea numelui ori aceasta nu este posibilă se va acorda ban permanent.

 • Funcția /report:

Se folosește pentru a semnala încălcări ale regulilor sau pentru probleme pe un ton politicos și calm. Orice altceva este interzis (sancțiune: mute 30 de minute).

 • Funcția /n:

Se folosește pentru a cere ajutor informativ pe un ton politicos și calm. Orice altceva este interzis (sancțiune: mute 30 de minute).
Jignirile, insultele grave sau limbajul vulgar pe acest chat vor fi sancționate ca și cum l-ați adresa unui admin.

 • Cereri de unban:

Orice cerere făcută în batjocură ori care conține un limbaj necorespunzător va fi sancționată și ignorată (sancțiune: ban 14 zile).
A doua abatere va fi sancționată direct cu ban permanent.

 • Funcții staff:

Jucătorii banați pentru coduri/moduri grave vor primi o interdicție la o funcție în staff (lider, helper, admin) timp de 1 an de zile.
Jucătorii banați pentru necooperare vor primi o interdicție la o funcție în staff (lider, helper, admin) timp de 6 luni de zile.
Duratele de mai sus se vor dubla cu fiecare abatere.

 • Deranjul jucătorilor sau a staffului:

Este interzis să deranjați jucătorii la joburi, la rob, examen auto, evenimente sau adminii când au treabă (sancțiune: kick).
A doua abatere va fi sancționată direct cu warn.

8. Reclamații website

 • Dovezi:

Toate dovezile de pe server trebuie să includă marcajele serverului cu data, ora, numele jucătorului și al serverului (reclamație respinsă automat).
O dovadă este valabilă cel mult 3 zile și trebuie să aparțină persoanei care face reclamația, excepție pentru admini, coduri, afaceri ilegale, moduri interzise sau alte încălcări grave ale regulilor (reclamație respinsă automat).
Falsificarea dovezilor este strict interzisă (sancțiune: ban 7 zile).
Se acceptă dovezi concrete din afara serverului, de preferat video, în cazul reclamațiilor pentru afaceri ilegale, spargeri de conturi, comentarii vulgare, martori vulgari, reclamații adresate staffului (lider, helper, admin) sau alte încălcări grave ale regulamentului.​
În cazul doverzilor de pe browser se acceptă numai videouri în care să se dea minim un refresh la pagină să se vadă că dovada nu e falsificată (reclamație respinsă automat).

 • Șantajul:

Este interzisă șantajarea sau tentativa de a șantaja un jucător să nu-i faci reclamație/să retragi reclamația pe care i-ai făcut-o cât și să plătești pe cineva să nu-ți facă reclamație/să retragă reclamația (sancțiune: warn).

 • Limbajul, martorii și reclamațiile aiurea:

Este interzisă deschiderea reclamațiilor fără motiv întemeiat (sancțiune: suspend website 3 zile).
Este interzis să jignești în reclamații (sancțiune: suspend website 3 zile).
Este interzis să insulți grav, să vorbești vulgar în reclamații (sancțiune: suspend website 7 zile).

Regulile de mai sus se aplică inclusiv comentariilor șterse, reclamațiilor retrase, martorilor adăugați cât și dovezilor postate în reclamații.

 • Raportarea membrilor staffului:

Reclamațiile la adresa staffului (lideri, helperi, admini) pot fi făcute doar de persoanele implicate în mod direct (reclamație respinsă automat).

9. Excepții

Ne rezervăm dreptul de a avea excepții de la aceste reguli. În anumite cazuri sancțiunile pot fi diferite.
Jucătorii care: au prea multe sancțiuni, prea multe conturi creatoare de probleme, crează conturi doar pentru a strica bunăstarea serverului, sunt considerați că încurcă jocul prea mult vor fi banați permanent.
Aceste excepții pot fi făcute numai cu permisiunea unui General Manager sau Supervisor.

B-Zone Server Rules

 

All punishments will be given depending on the real level of the player (meaning we will calculate the respect points of the player to determinate his level).

1. Accounts

The owner of an account is always considered to be the possessor of the email address registered on the account. For security reasons make sure you do not lose access to the account's email address, otherwise it is lost.

 • Accounts/goods Businesses:

We do not allow businesses or attempts of businesses with goods between the RPG servers (punishment: ban 30 days).
We do not allow businesses or attempts of businesses with real goods for game goods (punishment: ban 30 days).
We do not allow businesses or attempts of businesses with gold for game goods (punishment: ban 30 days).
We do not allow businesses or attempts of businesses with accounts for real or game goods (punishment: permanent ban without the right to buy shop unban).

The second offence is punished directly with permanent ban.

 • Account Security:

We do not allow stealing or trying to steal accounts (punishment: ban 14 days + deletion of certain goods).
The second offence is punished with ban 30 days + deletion of certain goods and from the third one up permanent ban + deletion of certain goods.

For advice about how you can prevent your account geting stolen and how you can recover it access the following link: click.
Attention, we do not guarantee that we can help you recover the account, lost goods, account logs, received punishments and so on.

 • Multiple Accounts:

You can own multiple accounts, but breaking some rules like: illegal businesses, stealing accounts, cheating, forbidden mods, bug abuse, advertising, scamming, language, can be punished on all accounts you own.

 • Account Sharing:

Sharing an account with another person is allowed but will be done on your own accord (be careful with cheaters and players with interdictions: click).
Sharing an account with a cheater or player that has an interdiction will also lead to you getting punished and dismissed from gangs.
For bans of at least 14 days we punish all accounts that share in at least 3 different days common IPs for the last week since the punishment was given, have the same email address or at the moment of the punishment share the same IP.

It is strictly forbidden for members of the RPG team (leaders, helpers, admins) to share their accounts with other people without informing and discussing with the Supervisor or Manager beforehand. The consequence for breaking this rule is removing you from your position or even banning your account if needed.

 • Inactivity:

Players that do not have at least 5 hours played the last month risk losing their house or biz (no vehicles).
If you cannot play we suggest selling your properties so you don't lose them. You cannot recover properties lost due to inactivity.

2. Cheats, Mods, Bugs and Advertising

 • Cheats:

Using on the server or owning cheats in your computer, even if they have been deleted, is strictly forbidden (punishment: ban 30 days).
The second offence will be punished with permanent ban.
Accounts up to level 5 includd will directly receive permanent ban. We will give ban IP accounts banned for trollhack and to players that create multiple accounts for cheating or ruining the game of others.

Cheat examples:

- cheats that modify the way a player shoots with a weapon, aims, does damage to others, loads the weapon faster etc. (aimbot, norecoil/nospread, rapidfire, damage hack and others).
- cheats that allow seeing players or their names for a larger distance than normal or through objects (wallhack and others).
- cheats that modify the maximum speed of vehicles, the acceleration, dimension, resistence, color, components (tuning), integrity (repair) etc. (speed hack, acceleration hack, drift mods, repair mods, tuning mods, airbrake and others).- cheats that allow players to teleport, run faster, jump higher, fly, climb on buildings, to use certain animations that are not in our server's script etc. (teleport hack, prototype, parkour, flying cheats, jump cheats and others).
- cheats that allow you to modify your life, armour, give yourself weapons etc. (health hack, armour hack and others).
- cheats that allow you to find certain hidden objects during special events.
- other cheats that give you abilities that are not integrated in the script or game.

 • Mods:

Mods that bring you an unfair advantage towards the rest of the players are forbidden, joypad inclused (punishment: ban 3 days).
You can own any time of mod in your computer, as long as we don't see it as a cheat (see above) and it is not located in the folder where the game is loaded.
If you ar not entirely sure a mod is allowed it is indicated to not use it.

Examples of allowed mods:
- mods that modify your crosshair only for visual aspects.
- mods that modify skins only for visual aspects.
- mods that modify vehicle skins only for visual aspects as long as they have the same dimensions and passenger slots as default.
- mods that correct the sensitivity in game of the mouse.
- mods that modify the colors of the game and make it seem more real (ENB, timecyc, others).
- mods that modify the sky, trees, buildings and other aspects of the game as long as they don't become transparent, you can't pass through them and trees don't remain without leafs.
- mods that modify weather or time in game for visual aspects (always night/day and others).
- mods that modify animations as long as those animations aren't faster than the original (run faster, roll faster, jump higher and others).
- mods that modify the HUD for visual aspects.
- mods that allow you to connect on multiple servers in the same time.
- the CLEO library and Sampfuncs extension.
- other mods that bring modifications only for visual aspects that you see and cannot be use abusively as regards to our script.
 
Examples of unallowed mods:
- mods that modify the sensitivity in such a way that the player fires as like using cheats.
- mods that allow you to be AFK more than the server allows without getting kicked by AdmBot (autoclicker and others).
- mods that record and follow a certain path (route recording and others).
- mods which can be cataloged as cheats.
- mods used for abusive purposes and against the server's script and original settings of the game.

 • Computer controlling:

Players suspected of cheats, illegal mods, illegal businesses and so on can be controlled in their computer by an admin.
Refusing the control or not fully cooperating (/q, crash, offering the admin false data, disturbing the admin during the control, or other similar situations) is punishable (punishment: ban 14 days + interdiction in gangs).
The second offence is punished with ban 30 days + interdiction in gangs and from the third above permanent ban + interdiction in gangs.

Trying to hide forbidden files (running CCleaner or other programs, deleting files when you are being controlled), owning files or traces of files with names of cheats is punishable the same way as if you were using cheats on the server.
The duration of the interdiction in gangs is the same as if you were punished for using cheats.

Control programs:
1. AeroAdmin (latest version): download
2. TeamViewer (latest version): download
3. Supremo (latest version): download
4. AnyDesk (latest version): download

 • Bug Abuse:

Exploiting certain mistakes/errors of the game or server is forbidden (punishment: warn).
Severe abuses like bugs for making money, stealing goods and so on will be punished with ban 30 days.

Abuse examples:
- blocking a key or using different methods not to get kicked while you are AFK without sleep, to gain hours played, to work automatically at certain jobs (autoclicker and others).
- extremely abusive c-bug like seen here: click.
- using certain animations that allow you not to lose HP when falling off a building.
- using certain texture bugs when you have wanted (or not) and hiding from the police or hitmen.
- bugs that allow you to get unfreeze/untie.
- bugs that allow you to kill other players.
- other minor abuses will be punished with kick at the first offence, then warn.

 • Advertising:

Intentional advertisement made to other servers that do not belong to the B-Zone community is forbidden (punishment: ban 14 days).
The second offence will be punished with permanent ban.
Accounts up to level 5 included will directly get permanent ban.

3. Scamming

All server deals will be made using the /trade command. Deals made without using this command may lead to scams and you risk remaining without your goods.

 • With goods:

Scamming or attempts of scamming other players with goods is forbidden (punishment: ban 14 days + deletion of certain goods).
The second offence is punished with ban 30 days + deletion of certain goods and from the third one up permanent ban + deletion of certain goods.
Accounts up to level 5 included will directly get permanent ban.

Attention, we do not guarantee that we can help you in recovering lost goods. Also we do not offer help for loands, negligence or not using the /trade command.

 • Without goods:

Scamming or attempts of scamming other players using other methods that do not involve money is forbidden (punishment: warn).
Scamming or attempts of scamming other players at events is also forbidden (punishment: blacklist 3 days).

4. Language

We allow our players to express themselves freely, but without using vulgar or hard language towards other players, on global chats or faction chats.

Examples of punishable language:
- suck my dick, fmm, cocksucker, fuck you etc.
- different inventions to modify cursing like: di_ck, fememe, fuc y0u etc.

Examples of unpunishable language (exception towards admins):
- asshole, loser, jackass, idiot, or other forms of light offences.
- language that is sufficiently well censored: suck ****, eat ****, *** etc.
- obscene signs (_|_, _()_ etc.).

 • Civilians:

- level 1-5: kick at first, 30 Minutes Mute afterwards.
- level 6-9: 120 Minutes Mute.
- level 10+: 1 day Ban.

The punishment will grow with 2 extra days at each other offence.

 • Faction members:

Will get punished with dismissal from the first offence.

 • Offences, insults or vulgar language to admins or the server:

- offences: 120 Minutes Mute.
- vulgar language or heavy insults: ban 3 days

The punishment will grow with 3 extra days for each extra offence.

The punishment will only be given for language used in game or on the website.
Admins can ask a General Manager or Supervisor permission to offer bigger punishments than these if necessary.

 • Spamming:

It is forbidden to repeat the same message 6 times or fill the chat for no reason (punishment: mute 15 minutes).

5. NON-RP Behavior

By non-rp behavior we understand an action or abuse of certain commands that ofer the given player an unfair advantage or other players a significant disadvantage in some situations.

- level 6-9: 30 Minutes Ajail.
- level 10+: 60 Minutes Ajail.

Examples of non-rp behavior:
- throwing yourself intentionally in front of passing vehicles to give the drivers wanted.
- pushing job vehicles, faction vehicles or personal vehicles in an abusive way (for example to respawn them, move them from the owner/driver etc.).
- intentional drive-by with Monster Truck or Sandking.
- staying AFK with wanted in air.
- /sleep when you are followed by a police officer.

6. Global Chats

Global chats are those chats that can be seen by all the players of the server (/ad, /live, /e, /news, /gov etc.).
Offenses on such chats are forbidden (punishment: warn) as well as heavy insults/vulgar language (punishment: ban 3 days).

 • Live or Event chat:

It is forbidden to make bad jokes, mock, spam, use emoticons, use obscene signs (punishment: kick/stopevent).
Admins can ask a General Manager or Supervisor permission to offer bigger punishments than these if necessary.

 • Public announcements:

Not allowed (punishment: kick):
- announcements in the name of others without their approval.
- organizing events.
- using emoticons, abbreviations or excess of punctuation signs.
- excessive caps lock.
- mock ads.
- to contact one ore more players.
- to promote channels with videos that do not belong to the community (be advised of advertising).
- to search for friends.
- obscene signs (_|_, _()_ etc.).

The second offence will be punished directly with warn.

7. Extra Rules

 • Nickname player/clan:

It is forbidden to use a mocking, indecent, very similar name with other players/admins, with an official clan tag (punishment: rename).
It is forbidden to use an indecent, vulgar, very similar to others, etc. clan name/tag. (punishment: rename of the clan).
If the rename is refused or it is not possible we will give permanent ban.

 • The /report function:

It is used to signal rule breaking or for problems in a polite and calm manner. Anything else is forbidden (punishment: mute 30 minutes).

 • The /n function:

It is used to ask for informative help in a polite and calm manner. Anything else is forbidden (punishment: mute 30 minutes).
Offences, heavy insults or vulgar language on this chat will be punished just like addressing them to admins.

 • Unban requests:

Any request made in mockery or that contains inappropriate language will be punished and ignored (punishment: ban 14 days).
The second offence will be punished directly with permanent ban.

 • Staff functions:

Players banned for cheats/severe forbidden mods will receive a staff interdiction (leader, helper, admin) for 1 year.
Players banned for not cooperating will receive a staff interdiction (leader, helper, admin) for for 6 months.
The durations above will double with each offence.

 • Disturbing players or the staff:

It is forbidden to disturb players at jobs, rob, auto exam, events or admins when they have work to do (punishment: kick).
The second offence will be directy punished with warn.

8. Website complaints

 • Proofs:

All server proofs must include the server markings with the date, hours, name of the player and name of the server (complaint automatically rejected).
A proof is valid for 3 days at most and must be owned by the person opening the complaint, exception for admins, cheats, illegal business, forbidden mods or other severe rule breaking (complaint automatically rejected).
Falsyfing proofs is strictly forbidden (punishment: ban 7 days).
We accept concrete evidence outside the server, video preferred, for complaints regarding illegal businesses, account hacking, vulgar comments, staff complaints (leader, helper, admin) or other severe rule breaking.​
For browser proofs we accept only videos where there is a minimum of one refresh to the page to prove that there is nothing falsified (complaint automatically rejected).

 • Blackmail:

Blackmailing players to withdraw or not to create complaints and paying a player to withdraw or not to create complaints is not allowed (punishment: warn).

 • Language, witnesses and mock complaints:

It is forbidden to open complaints for inproper reasons (punishment: suspend website 3 days).
It is forbidden to offend others in complaints (punishment: suspend website 3 days).
It is forbidden to heavy insult, use vulgar language in complaints (punishment: suspend website 7 days).

The rules above apply also to deleted comments, withdrawn complaints, added witnesses as well as proofs posted in complaints.

 • Reporting staff members:

Complaints to staff members (leader, helper, admin) can be made just by people involved directly (complaint rejected automatically).

9. Exceptions

We reserve our right to have exceptions to these rules. In some cases the punishments may be different.
Players that: have too many punishments, have too many trouble accounts, create accounts just to ruine the game, are considered to interfere too much with the game will get banned permanently.
These exceptions can be made only with the permission of a General Manager or Supervisor.

Edited by HawKing on 04.11.2017 18:20
Edited by HawKing on 04.11.2017 18:20